Amerikaanse recepten maten en gewichten

Als je net zoals ik vaak Amerikaanse recepten gebruikt, dan kom je vaak het concept ‘cup’ tegen als maateenheid. Als je ook net zoals ik vaak vergeet hoeveel ml of gram een cup ook alweer was, dan is deze post handig. Ik ga hem in ieder geval uitprinten en in mijn keuken bewaren, zodat ik niet elke keer alles hoef op te zoeken.

(Tarwe) bloem en meel:
30 gram = 1/4 cup
60 gram = 1/2 cup
120 gram = 1 cup

Boter of suiker:
50 gram = 1/4 cup
100 gram = 1/2 cup
200 gram = 1 cup

Cacao:
23 gram = 1/4 cup
45 gram = 1/2 cup
90 gram = 1 cup

Vocht: 
1 cup = 0,237 liter
1 pint = 0,480 liter
1/4 pint = 0,120 liter
1 quart = 0,946 liter

Zoals inmiddels wel bekend is mag ik geen suiker, dus heb ik ook de verhoudingen voor suikervervangers opgezocht:

Suiker:           Vloeibare Stevia:
2 tl                             1/4 tl
50 gram                   1/2 tl
250 gram                 2,5 tl
500 gram                    5 tl

Suiker:            Agavesiroop:

100 g                      75 ml
125 g                      95 ml
150 g                   100 ml
175 g                    130 ml
200 g                   150 ml
225 g                   170 ml
250 g                   190 ml
275 g                  200 ml
300 g                  225 ml

Bron: Smulweb

Advertisements

One thought on “Amerikaanse recepten maten en gewichten

  1. Pingback: Handig: Keuken Cheat Sheet | Blij Zonder Suiker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s