Recept: Kip Tikka Masala (zonder suiker en lactosevrij)

Wij aten voorheen bijna wekelijks wel Indiaas. En eigenlijk altijd gebruikten we daar een of ander potje voor. Vaak Tikka Masala, maar ook wel eens Korma of Rogan Josh. Helaas zit er in al die kant-en-klare sausjes, je raadt het al, suiker en lactose. Het idee dat ik geen Indiase maaltijden meer kon eten vond ik niet prettig. Ik had altijd het idee dat zelf Indiaas maken ‘from scratch’ moeilijk zou zijn, dat ik speciale kruiden nodig had die ik alleen in een toko kon vinden en dat het vast zou mislukken. Niks is echter minder waar. Ik heb HET recept voor een lekkere Kip Tikka Masala en het is ook nog eens super simpel om zelf te maken. Het resultaat is een gerecht met een volle smaak en zonder buikpijn achteraf!

Voor de Tikka Masala moet je eerst een Kip Tandoori maken. Dat is eigenlijk niet meer dan een marinade.

Kip Tandoori
Voor 4 personen
Ingredienten
4 biologische kipfilets
1/2 citroen
1 tl zout
2 el plantaardige olie
2 teentjes knoflook (geperst)
1 el gemberpoeder
1 el paprikapoeder
1 el kaneel
1 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen koriander
1/4 tl chilipoeder
snufje gemalen kruidnagel
2 dl yoghurt (of lactosevrije yoghurt of Alpro Soya)

1. Meng in een kom twee geperste teentjes knoflook met een eetlepel gember poeder en voeg alle droge specerijen toe. Roer alles even door elkaar. Voeg de yoghurt toe en roer tot het goed gemengd is.

2. Wrijf de kipfilets in met de halve citroen en bestrooi met wat zout.

3. Leg de kipfilets in de kom en wrijf ze goed in met het tandoori-mengsel. Zorg dat alles goed bedekt is. Dek de kom af met plasticfolie en laat de kip minstens 4 uur marineren. Als je de tijd hebt, maak dit dan een dag vantevoren, zodat de kip lekker lang kan marineren.

4. Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de kip in een ovenschaal en braad het 40 minuten. Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven en laat de kip even wat afkoelen.

Chicken Tikka Masala 021
Kip Tikka Masala
Voor 4 personen
Ingredienten
400 gram tomatenblokjes uit blik
3 dl Alpro Soya Cuisine (kookroom)
2 el plantaardige olie
1 grote teen knoflook, geperst
1 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
2 tl gemalen komijn
2 tl paprikapoeder
1/2 tl zout
zwarte peper
korianderblad ter garnering

1. Neem een wok of koekenpan en verhit de olie. Roerbak de knoflook en de chilipeper een minuut. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Schep alles gedurende 30 seconden om.

2. Voeg de tomatenblokjes en sap toe, evenals de Alpro Soya Cuisine. Roer goed door. Laat de saus 10 minuten pruttelen en indikken op laag vuur. Roer af en toe alles door.

3. Snijd de Kip Tandoori in kleine stukjes en voeg toe aan de Tikka Masala. Voeg nog peper en zout toe naar smaak. Verwarm alles voor ongeveer 5 minuten en schep af en toe om.

4. Serveer met basmati rijst, papadums en een frisse salade. Strooi de koriander over het gerecht ter garnering.

Enjoy! ♥

Advertisements

4 thoughts on “Recept: Kip Tikka Masala (zonder suiker en lactosevrij)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s