Recept: Spaghetti & Meatballs

Ik heb nu al een aantal keer Spaghetti & Meatballs gemaakt en elke keer heb ik het recept ietwat aangepast totdat ik hem ‘perfect’ vond. Uiteraard is dit recept suikervrij en bevat het geen lactose!

Mocht je nou, net als ik meestal, wat gehaktballetjes over hebben, dan zijn deze de volgende dag super lekker als lunch met wat brood!

spaghettimeatballs

Spaghetti & Meatballs
Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor +/-12 gehaktballen:
500 gram (biologisch) rundergehakt
2 eieren
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
paneermeel
peterselie, fijngehakt (het liefst vers)
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
50 gram plantaardige- of soya boter (om te bakken)
peper en zout naar smaak

Voor de saus
2 blikken gepelde tomaten (á 400 gram)
1 teentje knoflook, geperst
3 el balsamicoazijn
2 tl Italiaanse kruiden
peterselie, fijngehakt (het liefst vers)
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 el olijfolie of plantaardige olie

En uiteraard 300 gram volkoren spaghetti

0. Ik heb zelf paneermeel gemaakt van mijn gluten- en gistvrije crackers. Heel simpel gewoon met een vijzel verkruimeld. Dit omdat ik nog geen paneermeel ben tegengekomen dat geen gist bevat.

1. Doe het gehakt in een kom en voeg daar alle ingrediënten (eieren, knoflook, ui, geraspte kaas, peterselie, peper, zout en paneermeel) aan toe. Mix alles goed door elkaar zodat het goed gemengd is. Draai nu met natte handen (dan plakt het niet) +/- 12 mooie gehaktballetjes. Neem de tijd hiervoor en zorg ervoor dat er geen scheurtjes in de gehaktballetjes zitten. Zo blijven ze intact tijdens het bakken.

2. Verhit 50 gram boter in een hapjespan en bak de balletjes in 12-15 minuten op middelhoog vuur rondom bruin en gaar. Draai ze niet om met een vork, maar doe dit met een lepel. Keer ze regelmatig op deze manier om.

3. Verhit de olijfolie in een bakpan of wok en fruit hier in de knoflook een minuutje. Voeg vervolgens de tomaten in blik, de Italiaanse kruiden en de balsamico azijn toe en laat dit 15 minuten op middelhoog vuur stoven. Plet na 5 minuten de tomaten en voeg na 8 minuten de gehaktballetjes toe.

4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5. Giet de pasta af, spoel even af met lauw water en giet er een klein beetje (Extra Vergine) olijfolie over heen. Schud even goed door elkaar. Verdeel de pasta over 4 borden. Leg op ieder bord 3 balletjes met lekker veel saus. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer met een frisse salade.

Enjoy! ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s