Uitdaging: Zelf Cinnamon Rolls Maken

Ik zat te watertanden tijdens het kijken van deze video. Cinnamon rolls zijn toch écht wel een van mijn favoriete lekkernijen. Toen ik twee jaar geleden drie maanden in de VS heb gewoond, ben ik in aanraking gekomen met Cinnabon. Hun cinnamon rolls met icing zijn werkelijk H-E-M-E-L-S!

Helaas, helaas kan ik die caloriebommen nu niet eten, maar ik vraag me af of er een manier is om zelf cinnamon rolls te maken zonder suiker en zonder lactose en het liefst ook nog zonder gist. Dat is een behoorlijke lijst met eisen en ik weet eerlijk gezegd niet of dit überhaupt kan. Maar, I like a challenge dus ik ga het gewoon proberen! Mocht je tips of recepten hebben, laat het me vooral weten!

Advertisements

8 thoughts on “Uitdaging: Zelf Cinnamon Rolls Maken

  1. Hallo Wendy, via de Facebookgroep kwam ik op je blog terecht en zag deze oproep. Ik lees in andere recepten dat je wel palmsuiker (of kokosbloesemsuiker) mag, heb ik dat goed begrepen? Ik ben van het brood, geef ook workshops en denk dat ik je wel kan helpen om cinnamon rolls te maken zonder gist, suiker en lactose. Ook ander brood trouwens ….

    • Ja, ik mag palmsuiker e.d. wel, gelukkig. Misschien dat we samen tot een mooi recept voor cinnamon rolls kunnen komen? Ik merk dat er behoorlijk wat interesse voor is van anderen 🙂 Ik stuur je wel even een mailtje!

  2. Suikervrije cinnamon rolls, klinkt alsof ik dagdroom 😉 Ben er ook gek op en mag ook niet meer eten. Van een recept zonder suiker en gist zou ik ook super blij worden.
    Volgens mij lijken wij behoorlijk op elkaar, geen suiker, melk, gist… haha leuk om je blog te zien!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s