Recept: Homemade Groene Pesto

Ik vind pesto heerlijk. Op een stukje stokbrood of door de pasta, gecombineerd met rucola en pijnboompitjes. Het recept voor de pasta volgt later deze week, maar ik wil het recept voor verse groene pesto nu al delen. Het is echt, zoals meestal met de recepten die ik graag gebruik, super snel en makkelijk te maken. Bijna net zo snel als een potje kant-en-klare pesto opendraaien. Echt waar. Plus, in zelfgemaakte pesto zit geen suiker, melkzuur, aardappelzetmeel (ja echt!) of cashewnoten (goedkopere vervanger voor pijnboompitjes).

pestogroen

Ingrediënten
175 ml extra virgin olijfolie
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl pijnboompitjes
1/4 tl (zee)zout
snufje zwarte peper
paar druppels (vers) citroensap
4 goede handen vol verse basilicum

1. Doe alle ingrediënten – behalve de basilicum – in de blender en blend tot het een mooi en glad geheel is.

2. Voeg vervolgens beetje bij beetje de basilicum toe en blend tot alles goed gemengd is en het de juiste consistentie heeft.

That’s it! Enjoy!♥

Advertisements

2 thoughts on “Recept: Homemade Groene Pesto

  1. Zonde van die blender, gemaakt met een vijzel wordt hij veel lekkerder. Niet dat je het echt proeft maar het idee dat er ook nog iets van jezelf bij zit.

  2. Hartstikke lekker recept! Ben nu ruim een week suikervrij aan het eten en heb vandaag als lunch twee plakjes speltbrood (zuurdesem) met tomaat en deze zelfgemaakte pesto gegeten, het was heerlijk! Bedankt voor het recept 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s