Recept: Gnocchi met Spinazie uit de Oven

Mijn eerste kennismaking met gnocchi (spreek uit als njoki) was twee jaar geleden bij een zeer goede vriendin van me in de Verenigde Staten. Zij maakte het voor ons als avondmaaltijd en ik was op slag verliefd, ook al was haar versie vrij simpel met alleen tomatensaus. Dit weekend had ik ontzettende zin in gnocchi en besloot ik er een ovenschotel van te maken.

Gnocchi (ook wel dumplings genoemd) is een Italiaanse pastasoort die gemaakt wordt van aardappelen en tarwemeel. Je hoeft ze maar twee minuten te koken: als ze komen bovendrijven in de pan dan zijn ze klaar! Ze smaken niet naar aardappelen, wat fijn is want ik ben absoluut geen fan van die smaak. Ik heb voor dit recept gekozen voor gnocchi uit een pak, maar je kunt ze uiteraard ook zelf maken..al schijnt dat behoorlijk wat werk te zijn. Misschien iets voor in de vakantie 😉

gnocchi

Ingrediënten
Voor 2 á 3 personen
1 pak gnocchi di patate (500 gram)
2 á 3 biologische kipfilets, in reepjes
2 el olijfolie
1 tl oregano
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 rode peper, fijngehakt
1 tomaat, in stukjes
1 zak spinazie (600 g), gewassen
1 pot pastasaus (bijvoorbeeld Sugocasa 690 gram of maak je eigen pastasaus)
1 bol buffelmozzarella, in plakken
paar blaadjes verse basilicum, in stukjes
pijnboompitjes
peper en zout

1. Kook de gnocchi in twee minuten tot ze gaar zijn (als ze komen bovendrijven). Verwarm de oven voor op 225°C.

2. Doe wat olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, rode peper en de ui een minuutje. Voeg de kip toe en bestrooi met wat peper, zout en oregano. Bak tot de kip bijna gaar is en voeg dan de tomatenblokjes en paprika toe. Bak dit twee minuten mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe tot alles geslonken is.

3. Doe de gekookte gnocchi in een ingevette ovenschaal (30x25cm) en schep hier het kip/spinaziemengsel overheen. Giet de tomatensaus eroverheen en verdeel de plakjes mozzarella over de saus.

4. Bak dit in 20 minuten tot de mozzarella mooi goudbruin begint te kleuren. Strooi dan wat verse basilicum en pijnboompitjes over de schotel en ét voila!

gnocchi1

That’s it! Enjoy!♥

Bron basisrecept: Allerhande 5, 2013

Advertisements

2 thoughts on “Recept: Gnocchi met Spinazie uit de Oven

  1. Pingback: Gnocchi e Scaloppine (1) - Geur van Maillard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s